Verlichting

Binnen- en buitenverlichting, tuinverlichting
Een goed verlichte woning en/of werkruimte zorgt voor een gevoel van veiligheid en comfort. Wij zorgen voor een vakkundige installatie van verlichting in en om uw huis en bedrijf. Verlichting is er in vele prijsklassen en kwaliteiten. Voor iedere opdrachtgever is er voor elke situatie een advies met de juiste prijs / kwaliteitverhouding.

In de huidige verlichting projecten word veelal gebruik gemaakt van LED armaturen. Hierin is een breed assortiment verkrijgbaar. Ruijgrok & van Egmond kan u hierin een juist advies geven wat betreft het samenstellen van de lichtinstallatie. Hierbij is het noodzakelijk dat er een goede lichtberekening word gemaakt in combinaties met vertrouwde leveranciers.

Schakelen van verlichting in nieuwe projecten en binnen bestaande situaties word steeds vaker uitgevoerd met sensoren. In bestaande situaties vervalt de schakelaar in de muur en word overgestapt naar het schakelen via sensoren. Hiermee zijn vele schakelmogelijkheden waarbij de verlichting automatische dimt, schakelt of simuleert. Hierbij voorkomt u dat de verlichting onnodig veel en lang blijft branden. Waarbij het energie verbruik binnen u bedrijf zo optimaal mogelijk blijft.

Noodverlichting
Op grond van de Arbo-wetgeving en het bouwbesluit zijn opdrachtgevers verplicht nood- en vluchtwegverlichting aan te laten brengen en te laten onderhouden. Vaak zal de Brandweer aangeven dat een gebouw voorzien moet worden van vluchtwegaanduidingen, overeenkomstig de NEN 6088. Ook is in het Bouwbesluit opgenomen dat de noodverlichtings-installatie jaarlijks onderhouden moet worden.

Uitvoering
Een noodverlichting gaat verder dan het ophangen van de bekende groene “UIT”-bordjes. Wij inventariseren de noodverlichtingsinstallatie en maken een tekening van de armatuurplaatsen. Daarbij verzorgen wij ook de jaarlijkse verplichte controle van de noodverlichting. Volgens het ARBO en Bouwbesluit bent u verplicht om uw noodverlichting installatie jaarlijks te laten inspecteren en dit vast te leggen in een logboek. Met Ruijgrok & van Egmond kunt u een onderhoud en serviceabonnement hiervoor afsluiten. Zodat u jaarlijks ervan verzekerd bent dat uw noodverlichting installatie volgens de handleidingen wordt geïnspecteerd.

verlichting

En nog een WordPress site

© 2023 Ruijgrok & van Egmond Elektrotechnisch installatiebedrijf       Goudsmid 15     2461LZ Ter Aar     Tel: 071 3316877
webdesign Flash3000 Productions